Voetbal Hockey
Klik hiernaast op de sport waar u over wilt lezen

AANMELDEN VOOR DE
NIEUWSBRIEF

BEKIJK ALLE FOTO'S OP ONZE FACEBOOK PAGINA! Bekijk alle foto's

Filosofie Winning Mood

Winning Mood’s filosofie heeft als uitgangspunt dat foto 1voetballers in staat moeten zijn hun vaardigheden en kennis van het spel in wedstrijdsituaties te laten zien. Ze moeten leren wat, wanneer en hoe voetbalsituaties te beheersen. Als een trainer in staat is zijn spelers effectief en met vertrouwen voetbalsituaties leren onder de knie te krijgen dan zijn zij in staat een grote bijdrage te leveren in het succes van hun team.

De praktijk:

Baas over de bal zijn en tactisch vermogen hebben prioriteit in het leerproces van fotode speler(s). De oefenstof die Winning Mood daarvoor gebruikt is gebaseerd op 25 jaar werken als docenten in het totale opleidingscircuit in Nederland, een zeer intensieve samenwerking bij de start van Wiel Coerver’s programma en ervaringen opgedaan in het buitenland. Coaches die wij (deels) op deze wijze hebben opgeleid zijn succesvol niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten. Daarnaast hebben meer dan 100 clubs wereldwijd de WM filosofie omarmt en zijn daar zeer positief over: spelers hebben meer plezier en worden beter, coaches hebben hun kennis verdiept en bovenal teams zijn zeer succesvol.

De 4 pijlers:

De 4 pijlers waarop de WM filosofie gebaseerd is, zijn:

  1. De fasestructuur van Dr. Kurt Dietrich: wat bieden wij onze spelers en in welke fase van hun ontwikkeling bieden wij wat aan.

foto 2

2. Technisch curriculum gebaseerd op de “Master the ball” methode en de uitgangspunten van Wiel Coerver.

3. Tactisch curriculum gebaseerd op de werkwijze van de KNVB en CIOS Arnhem. (5 VS 2)  

foto 3

4. Situatief leiderschap van dr. Paul Hersey, een methode om de persoonlijkheid van spelers te ontwikkelen zodat zij een zo groot mogelijke bijdrage kunnen leveren in het maken van de juiste tactische keuzes in het veld.

foto 4

Deze  4 pijlers omvatten een totale kijk op trainen en coachen van spelers in elke leeftijdscategorie en op elk niveau en zijn de uitgangspunten van de werkwijze van Winning Mood.

Team Winning Mood