Voetbal Hockey
Klik hiernaast op de sport waar u over wilt lezen

AANMELDEN VOOR DE
NIEUWSBRIEF

BEKIJK ALLE FOTO'S OP ONZE FACEBOOK PAGINA! Bekijk alle foto's

Geschiedenis van Winning Mood

Winning Mood vindt zijn oorsprong in het idee om eind jaren '80 de WM visie in opleiden van spelers en coaches toe te passen in de USA. Doordat een aantal studenten van het CIOS Arnhem (waar ondergetekende werkzaam was) na hun studie naar de USA gingen was de interesse gewekt om daar ook eens te gaan kijken hoe voetbal werd beleefd en hoe coaches de opleiding van spelers ter hand namen. Op dat moment is het idee ontstaan om Amerikaanse spelers en coaches kennis te laten maken met de wijze waarop in Nederland en door Winning Mood training en coaching werd  “onderwezen”.

Door middel van het organiseren van voetbalkampen en coach cursussen is de WM visie over training en coaching sinds 1986 in de USA verspreid. Het succes van deze werkwijze heeft in de loop der jaren geleid tot het ontvangen van uitnodigingen om als spreker en gasttrainer op te treden op conventies van de NSCAA, State en jeugd conventies.

Eind jaren 90 zijn er een aantal nieuwe projecten in de USA en Canada  opgestart zoals het leveren van full-time coaches aan clubs en het organiseren van reizen voor trainers, teams en individuele spelers. Daarnaast werden er uitnodigingen ontvangen de WM visie uit te dragen in landen zoals Kenia, India,  Cyprus, Griekenland, Kroatië en Engeland.

In 2007 is Jeroen de Hoop toegetreden tot de directie (na al vele jaren werkzaam te zijn geweest als staf coach) en worden er een aantal activiteiten in Nederland en daarbuiten aangeboden zoals: jeugd en senioren toernooien, voetbalkampen en cursussen bij clubs zoals  de techniekcursus “Master the ball” en wintervoetbalkampen in Turkije, Spanje, Portugal, Griekenland en het Midden Oosten.

Sinds 2017 is Jeroen de Hoop de eigenaar van Winning Mood.

In 2010 is hockey aan ons programma toegevoegd, mede geïnitieerd door Marc Lammers. Het geven van trainingen in  Nederland, het organiseren van reizen naar Nederland en binnen Europa zijn daarin onze speerpunten.

Tot slot vermelden wij graag de mogelijkheid voor individuele spelers van buiten Nederland om in de Nederlandse competitie te spelen en bij een club van hun niveau te trainen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor buitenlandse coaches om zich in Nederland te verdiepen in het trainen en coachen in “the Dutch way” d.m.v een stage bij een Nederlandse club.

Jeroen de Hoop (directeur Winning Mood)