Voetbal Hockey
Klik hiernaast op de sport waar u over wilt lezen

AANMELDEN VOOR DE
NIEUWSBRIEF

BEKIJK ALLE FOTO'S OP ONZE FACEBOOK PAGINA! Bekijk alle foto's

Master the ball

Een unieke methode om in 1 tegen 1 in balbezit te blijven.

Het meest populaire programma van Winning Mood is ‘Master the ball’. Bij dit programma ligt de focus op balcontrole en succesvol zijn in het spelen van 1 tegen 1.

Master the ball 01

De twee basisprincipes van “Master the ball” zijn:

  1. 4 groepen van bewegingen om in balbezit te blijven
  2. De “Winning Nine steps”.

 1: de 4 bewegingen

Een jonge speler heeft moeite om  zijn tegenstander uit te spelen met een beweging die een topspeler gebruikt, het zal hem zelden lukken. Hij heeft te weinig balcontrole, kijkt alleen naar de bal en naar een tegenstander gaan maakt hem angstig. In de meeste gevallen rent de speler zo ver als hij kan en verliest vervolgens de bal.

Het zou natuurlijk geweldig zijn als de speler in balbezit kon blijven. Dit is dan ook de sleutel van ‘Master the ball’ : hoe kunnen we de speler helpen om in balbezit te blijven.

Daarvoor hebben we allereerst alle bewegingen die op het veld in een 1 tegen 1 situatie worden gebruikt in 4 groepen verdeeld.

Groep  1: de 180 graden bewegingen

De jonge onervaren spelers leren we als eerste weg te draaien van de tegenstander. Hiervoor hebben we 6 bewegingen in onze methode opgenomen. Let wel alle bewegingen die we aanleren voeren we met zowel rechts als links uit.

Groep 2: de 90 graden bewegingen

Hoe meer ervaren een speler aan de bal wordt, hoe beter zijn balcontrole, hoe meer we hem andere manieren om in balbezit te blijven kunnen leren: de 90 graden bewegingen. Dit zijn de bewegingen waarbij de speler als hij een tegenstander nadert naar links of naar rechts wegdraait om zo in balbezit te blijven en de bal vervolgens te kunnen passen naar een medespeler of zelf weg te dribbelen of zelfs tot scoren te komen.

 Groep 3: de schijnbewegingen

Master the ball 02

De volgende bewegingen zijn de schijnbewegingen. Bij een schijnbeweging gaat men niet alleen naar links of naar rechts,maar de speler aan de bal zorgt ervoor dat de tegenstander op het verkeerde been gezet wordt d.m.v. een lichaamsschijnbeweging of een schijnbeweging die met de bal wordt gemaakt.

Groep 4: passeerbeweging

De laatste groep van bewegingen zijn de passeerbewegingen. De speler is al zo goed aan de bal dat hij in staat zal zijn om onder de directe druk van de tegenstander toch zich vrij te spelen en direct verdere actie te ondernemen

Bij de “Master the ball” methode worden minimaal van elke groep van bewegingen 5 bewegingen aangeleerd.

Uiteindelijk zal de speler beslissen welke bewegingen hij het fijnst vindt om in de wedstrijd te gebruiken.

2: de “Winning Nine Steps”.

Hoe kunnen we er zeker van zijn dat een speler, na het leren van de bewegingen, in staat is om ze onder volledige wedstrijddruk te gaan gebruiken?

 Het 2e onderdeel in onze “Master the ball” methode,  de “The Winning Nine Steps” start heel simpel, waarbij de bewegingen aan de spelers worden aangeboden in een volkomen ”veilige “ situatie waarbij geen enkele weerstand rond de speler aanwezig is, en loopt tot het kunnen uitvoeren van de speler van een bewegingen in de echte wedstrijdsituatie.

Stap 1: alle spelers hebben een bal en staan naast elkaar in de lengte van het veld.Master the ball 03

Stap 2: alle spelers hebben een bal in een open ruimte.

Stap 3: alle spelers hebben een bal in een afgebakende ruimte

Stap 4: met 2 of 3 spelers

Stap 5: met een groep spelers

Step 6: in combinatie met passen en trappen en de 1-2 combinatie.

Stap 7: in combinatie met scoren

Stap 8: in positie spel

Stap 9: in kleine partijtjes

In ons programma “Master the ball” komen twee factoren samen: werken met “makkelijke” bewegingen om in balbezit te blijven om uiteindelijk met “moeilijke” bewegingen een tegenstander uit te kunnen spelen. Daarnaast worden de oefeningen uitgevoerd  van zonder weerstand tot in de meest ingewikkelde voetbal situaties.

Coach programma’s: “Master the ball”

  1. “Master the ball” coach: 1 dag , 2 sessies van 2 ½ uur
    After camp
  2. “Master the ball” master: ½ dag
  3. “Master the ball” instructor: 1 dag, 2 sessies van 2 uur (alleen bij uitnodiging)  

Speler programma’s: “Master the ball”

het programma duurt 4 dagen met 2 keer per dag 2 ½ uur instructie (maandag tot en met donderdag).

Inschrijving is open voor groepen van minimaal 12 spelers

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Team Winning Mood